Leptirići

U stariju mješovitu odgojnu skupinu koja nosi naziv “Leptirći” upisano je 17 djece u godini dana prije polaska u školu.

 Kako bi se svako dijete u skupini osjećalo ugodno, prihvaćeno i sretno, u svakodnevnom odgojno obrazovnom radu osmišljavam aktivnosti kroz koje djeca razvijaju kompetencije, usvajaju i stječu nova znanja, iskustva, vještine. Ponuđeni poticaji kroz svakodnevne aktivnosti omogućuju djeci razvoj grube i fine motorike, mašte, kreativnosti, usavršavanje govora te proširenje vokabulara.

 Djeca stječu i razvijaju opći pojam o sebi, govor i jezik, usvajaju prostorne i vremenske odnose, razvijaju pažnju i koncentraciju, usavršavaju grafomotoriku te razvijaju predčitalačke i predmatematičke vještine. Surađujući jedni s drugima, djeca usavršavaju komunikacijske vještine, socijaliziraju se te postepeno razvijaju empatiju. Kako bi prijelaz djece iz predškolskog u osnovnoškolski sustav za djecu bio što lakši od velike pomoći nam je kvalitetna suradnja s roditeljima.
Želja mi je da svako dijete s veseljem svakodnevno dolazi u vrtić jer se ovdje osjeća voljeno, sigurno, sretno s mogućmošću izražavanja vlastitog mišljenja, stavova i ideja.

Odgajateljica: Ivanka Baron-Špoljarić